Az adatkezelő elérhetőségei

http://businessvideo.hu.

Név: Winkler Tamás EV.

Székhely: 1048 Budapest, Külső-Szilágyi út 120.
Adószám: 55574844-1-41
E-mail elérhetőség: tamas.winkler@rnb.agency
Telefonszám: 06-20-546-88-52

Milyen adatokat gyűjtünk és miért?

A Honlap felkeresésével kapcsolatos adatok kezelése

 A Honlap működtetése során ún. „sütiket” (idegen szóval „cookie”-kat) használunk. A süti egy kis adatállomány (a továbbiakban: „süti”), amelyet az Ön böngésző programjának küldünk, és amely az Ön eszközén tárolódik. 

 Bizonyos sütik személyek azonosítására önmagukban nem alkalmasak, a Honlap szolgáltatásainak biztosításához szükségesek. A böngésző programok többsége alapértelmezés mellett elfogadja a sütiket, de Ön olyan beállítást is választhat, amely elutasítja a sütik fogadását, illetve jelzi azok érkezését. Az alábbi honlapokon keresztül pedig Ön további információkat szerezhet a sütik szerepéről:

Személyes adatkezeléssel nem járó sütik

Jelenleg az alábbi – személyes adatkezeléssel nem járó – sütiket tároljuk a böngészéssel kapcsolatban:

Google Analytics Cookie
Ennek célja, hogy tájékozódni tudjunk arról, hogy mikor, hányan és hogyan látogatják a Honlapunkat. Ezekkel az anonimizált adatokkal tudjuk később optimalizálni a Honlapunkat a megfelelő felhasználói élményért. A sütik az alábbi adatokhoz férnek hozzá:

  1. milyen oldalakat tekintettek meg,
  2. milyen böngészővel és eszközről történt az oldal látogatása,
  3. mennyi ideig tartózkodott adott oldalon,
  4. honnan érkezett az oldalra,
  5. mely országból érkezett a látogatás (IP cím tárolás nélkül).
Cookie neveCookie céljaÉlettartama
_gaStatisztikák készítéséhez használjuk fel, hogy adatot gyűjtsünk arról, hogy a Honlapot hogyan használják a felhasználók. Mindezt azonban anonimizált módon tesszük, nem továbbítunk személyes adatot a Google Inc. részére.A böngésző bezárástól számított max. 2 év.
_gidAz első oldalletöltéstől számítva 2 év.
_gatAz oldalletöltéstől számítva 1 perc.
__utma2 év
__utmb30 perc
__utmcböngésző bezárásáig
__utmz6 hónap

Videó lejátszáshoz szükséges süti

A Honlapon tárolt saját oktató videók lejátszásához egy speciális süti került felhasználásra. A süti nem tárol személyes adatot, csupán a videó lejátszásának engedélyezéséhez szükséges.

Cookie neveCookie céljaÉlettartama
video_validVideók lejátszásának engedélyezéséhez szükséges süti.1 év

Hőtérkép méréséhez és visszajelzések küldéséhez szükséges sütik

A Honlap bizonyos oldalainak meglátogatása során hőtérképes elemzésre kerül sor, amivel követni lehet, hogy adott oldalak esetén a látogatók hova klikkelnek, mit olvasnak el. Személyes adatokat nem rögzít. Továbbá ezen oldalakon egy kis popup is felugrik ahol kérdésekre lehet válaszolni. Ezek a visszajelzések segítenek abban, hogy az oldalakat fejlesszük. A külső szolgáltató a hotjar.com. 

Cookie neveCookie céljaÉlettartama
_hjIncludedInSampleHőtérkép méréséhez szükséges süti.Az oldal elhagyásakor
vagy a böngésző bezárásakor
törlődik.
_hjDonePollsAdott kérdőív állapotát tárolja, ha egyszer kitöltötték, többet ne ugorjon el az oldalon.365 nap

Személyes adatkezeléssel járó sütik

Az alábbiakban ismertetett – személyes adatkezeléssel járó – sütik használatához az Ön hozzájárulása szükséges. Az adatkezelés ebben az esetben az Ön hozzájárulásán alapul. Az Ön hozzájárulása hiányában tehát ezeket a sütiket nem használjuk. Ön a hozzájárulását bármikor visszavonhatja, illetve bármikor tiltakozhat ezen adatkezelés esetén.

Facebook Pixel Cookie

Ennek a sütinek a segítségével, amennyiben rendelkezik Facebook fiókkal és be is van jelentkezve az eszközén, miközben a Honlapunkat böngészi, a Facebook rögzíti a felhasználói fiókjához kapcsolódóan, hogy a Honlapon mely oldalakat és mikor látogatta meg. Ezzel a süti azt biztosítja, hogy Ön a Facebookon belül célzott és releváns hirdetéseket lásson a termékeinkkel, szolgáltatásainkkal kapcsolatban. A Honlapunk Ön általi első megnyitásakor felugró süti beállító ablakban (jobb alsó sarokban “C” ikon), ennek a sütinek a használatát be és ki tudja kapcsolni. Amennyiben kikapcsolt állapotban hagyja, a Facebook fiókjában nem feltétlenül az Ön érdeklődésének megfelelő hirdetéseket fog látni tőlünk.  A süti élettartama: 90 nap. A süti az Ön Facebook felhasználójával végzett a Honlapon tett látogatásokkal kapcsolatos adatokhoz fér hozzá.

Facebook Social Plugin Cookie
Ennek a sütinek a segítségével a Honlapunkon található cikkekhez, blogbejegyzésekhez kapcsolódóan elolvashatja, hogy milyen hozzászólások születtek, továbbá amennyiben rendelkezik Facebook fiókkal és be is van jelentkezve az eszközén, a Facebook profilja felhasználásával Ön is hozzászólhat, lájkolhatja az oldalt vagy megoszthat cikkeket. Amennyiben nem járul hozzá ennek a sütinek a kezeléséhez a cikkek alatt található hozzászólások felületet nem fogja tudni elérni, továbbá ott hozzászólni, lájkolni és megosztani sem lesz lehetősége. A süti élettartama: 90 nap. A süti a cikkekhez tartozó hozzászólásokhoz és oldal kedvelési adatokhoz fér hozzá.

Cookie neveCookie céljaÉlettartama
frA bejelentkezett Facebook felhasználók Honlapon történő látogatásait követi és lehetővé teszi a cikkekhez való kommentelést, megosztást, lájkolást. 90 nap

Youtube Cookie
Oldalunkon beágyazott Youtube videókat talál. A Google Inc. által üzemeltetett Youtube számos sütit használ a videómegtekintések során. Annak ellenére, hogy a Youtube által javasolt “privacy-enhanced mode” (youtube-nocookie.com) megoldást használjuk a beágyazott videós tartalmaink megjelenítésére, számos süti kerül letárolásra. Az alábbiakban részletezzük az egyes sütiket és azok célját, valamint élettartamát. Ha be van jelentkezve a Google fiókjába miközben Honlapunkat böngészi, a Youtube eltárolja a videókkal kapcsolatos tevékenységet, mint pl. lájkolás, megnézések, statisztikák.

Cookie neveCookie céljaÉlettartama
NIDA legtöbb Google-felhasználó böngészője tárolja a „NID” nevű, a beállításokkal kapcsolatos cookie-t. A böngésző ezt a cookie-t küldi el a Google webhelyeinek szóló kérésekkel. A NID cookie egy egyedi azonosítót tartalmaz, amelyet a Google az Ön preferenciáinak – például az előnyben részesített nyelv (pl. a magyar), a keresési találatok megjeleníteni kívánt száma (pl. 10 vagy 20), vagy, hogy bekapcsolja-e a Google Biztonságos keresés szűrőt – és egyéb adatainak tárolására használ.6 hónap
APISID, SAPISID, SIDCC, SSIDEzeket a cookie-kat a Google használja a felhasználói beállítások és információk tárolására, olyan weblapokon, ahol Google térkép van.2 év vagy munkamenet vége
SID, HSIDA felhasználó Google Fiókjához tartozó azonosító digitálisan aláírt és titkosított adatainak és a legutóbbi bejelentkezési időpontjának tárolása.2 év
CONSENTAnonim statisztikai adatokat regisztrálnak, például a videó megjelenítéséhez hányszor és milyen beállításokat használnak. Nem gyűjtenek személyes adatokat, hacsak nem jelentkezik be a Google-fiókjába. Ez esetben tárolja a Youtube-on végzett műveleteket, mint például, hogy milyen videót lájkolt. A pref cookie nyomon követi a felhasználói beállításokat, és egy kapcsolódó tartalmat vagy hirdetést jelenít meg a beágyazott YouTube videón belül.20 év
VISITOR_INFO1_LIVE6 hónap
PREF2 év
LOGIN_INFO20 év
1P_JARA cookie webhelystatisztikák összegyűjtésére és a konverziós arány követésére szolgál.1 hónap

Adatátadás, személyes adatok címzettjei és a címzettek kategóriái 

Adatfeldolgozók igénybevétele

A fent megjelölt adatkezelés során igénybe veszünk olyan szolgáltatókat, akik adatfeldolgozóként vesznek részt az adatkezelésben, és akiknek az Ön személyes adatait az alábbiakban részletezett célokból adjuk át.

Az alábbi adatfeldolgozókat vesszük igénybe:

  1. A Honlapunk működtetéséhez igénybe vesszük a Sybell Informatikai KFT (székhely: 1158 Budapest, Késmárk u. 7./b. II. em. 206.) szolgáltatót, amely szolgáltató tevékenysége weboldalak, adatbázisok futtatására alkalmas platform működtetése. A Sybell Informatikai Kft. szolgáltatásával jelenítjük meg Honlapunkon oldalainkat és tároljuk Önnek, mint felhasználónak az adatait.
  2. A hírlevelek és egyéb tájékoztatásaink küldéséhez igénybe vesszük a Mailchimp (székhely: The Rocket Science Group, LL 675 Ponce de Leon Ave N Suite 5000 Atlanta, GA 30308 USA) szolgáltatását, amely szolgáltató az ütemezett tájékoztatásaink küldésére alkalmas platformot működtet.
  3. Google Inc (székhely: 1600 Amphitheatre Parkway, Mount View, CA, USA) Gmail levelezési rendszere felhasználása segítségével bonyolítjuk levelezésünket.
  4. A marketing hirdetések megjelenítéséhez igénybe vesszük a Facebook Inc (székhely: 1 Hacker Way, Menlo Park, CA, 94025, USA) szolgáltatását, amely szolgáltató a célzott hirdetések megjelenítésére alkalmas marketing és social media platformot működtet. 

Az adatfeldolgozók a velünk kötött írásos szerződés alapján, kizárólag az utasításaink szerint és kizárólag a fent megjelölt céllal összefüggésben kezelhetik az Ön általunk átadott adatait.

Az adatfeldolgozók, az Ön személyes adatait a rendelkezésünk szerint legkésőbb az adatkezelésre vonatkozó szerződés megszűnését követő, a kezelt adatok átadásának, illetve adatmegsemmisítésnek az időpontjáig, vagy azon időtartamon belül jogosultak kezelni, ameddig mi jogosultak vagyunk az adatok kezelésére.

Kizárólag olyan adatfeldolgozókat veszünk igénybe, akik vagy amelyek megfelelő garanciákat nyújtanak az adatkezelés Általános Adatvédelmi Rendelet követelményeinek való megfelelését és az Ön védelmét biztosító, megfelelő technikai és szervezési intézkedések végrehajtására.

A fent megjelölt általunk igénybe vett adatfeldolgozók körének változásáról a jelen tájékoztató módosításának útján, a Honlapunkon történő közzététellel értesítjük Önt. 

Adatátadás harmadik személynek

Jogszabályban előírt esetekben a jogszabályban megjelölt intézmények, szervek, szervezetek részére kötelesek vagyunk továbbítani az Ön általunk kezelt, jogszabály által megjelölt személyes adatait, amely adatátadás tényéről, ha azt a jogszabály nem tiltja, minden esetben értesítjük Önt.

A hírlevélküldő szolgáltatásunkat üzemeltető Mailchimp Inc, USA illetőségű cég, amely részt vesz és megfelel az EU-USA adatvédelmi pajzsban. A 95/46/EK európai parlamenti és tanácsi irányelv alapján az EU–USA adatvédelmi pajzs által biztosított védelem megfelelőségéről szóló 2016/1250 végrehajtási határozat szerint (2016. július 12.) az Egyesült Államok megfelelő szintű védelmet biztosít az EU–USA adatvédelmi pajzs alapján az Unióból az egyesült államokbeli öntanúsított szervezetekhez továbbított személyes adatok védelme tekintetében (1. cikk). Az Egyesült Államok Kereskedelmi Minisztériuma által vezetett nyilvános nyilvántartás szerint az Aweber szerepel az adatvédelmi pajzsban részt vevő szervezetek listáján.

Az érintetti jogok gyakorlása

Az Általános Adatvédelmi Rendelet 15-22. cikkei szerint Ön kérelmezheti tőlünk az általunk kezelt személyes adataihoz való hozzáférést, azok helyesbítését, törlését vagy kezelésének korlátozását, és tiltakozhat az ilyen személyes adatok kezelése ellen, valamint gyakorolhatja adathordozhatósághoz való jogát. Ön a kérelmét az tamas.winkler@rnb.agency e-mail címen keresztül juttathatja el részünkre.

Az Ön kérelmének beérkezését követően indokolatlan késedelem nélkül, de legkésőbb a kérelme beérkezését követő egy hónapon belül tájékoztatjuk az Általános Adatvédelmi Rendelet 15–22. cikk szerinti kérelmei alapján hozott intézkedésekről. Szükség esetén, figyelembe véve a kérelem összetettségét és a kérelmek számát, ez a határidő további két hónappal meghosszabbítható. A határidő meghosszabbításáról a késedelem okainak megjelölésével a kérelem kézhezvételétől számított egy hónapon belül tájékoztatjuk Önt. A tájékoztatást elektronikus úton adjuk meg az Ön részére, kivéve, ha Ön azt másként kéri.

Ha nem teszünk intézkedéseket az Ön kérelme nyomán, késedelem nélkül, de legkésőbb a kérelem beérkezésétől számított egy hónapon belül tájékoztatjuk Önt az intézkedés elmaradásának okairól, valamint arról, hogy Ön panaszt nyújthat be valamely felügyeleti hatóságnál, és élhet bírósági jogorvoslati jogával.

A fent nevezett érintetti jogosultság gyakorlásával kapcsolatban hozott intézkedést díjmentesen biztosítjuk. Ha az Ön kérelme egyértelműen megalapozatlan vagy – különösen ismétlődő jellege miatt – túlzó, figyelemmel a kért információ vagy tájékoztatás nyújtásával vagy a kért intézkedés meghozatalával járó adminisztratív költségekre:

  1.  észszerű összegű díjat számíthatunk fel, vagy
  2. megtagadhatjuk a kérelem alapján történő intézkedést.

Az Általános Adatvédelmi Rendelet 19. cikke alapján, minden olyan címzettet tájékoztatunk az általunk kezelt adatokat érintő, az Általános Adatvédelmi Rendelet 16. cikk, 17. cikk (1) bekezdése, illetve a 18. cikk szerinti valamennyi helyesbítésről, törlésről vagy adatkezelés-korlátozásról, akivel, illetve amellyel a személyes adatokat közöltük, kivéve, ha ez lehetetlennek bizonyul, vagy aránytalanul nagy erőfeszítést igényel. Az Ön kérésére tájékoztatjuk Önt e címzettekről.

Az érintetti jogokról röviden

Hozzájárulás visszavonása
Amennyiben az adatkezelés az Ön hozzájárulásán alapul, Ön jogosult a hozzájárulást bármely időpontban visszavonni a tamas.winkler@rnb.agency e-mail címen. A hozzájárulás visszavonása nem érinti a visszavonást megelőző adatkezelés jogszerűségét.

Hozzáférési jog
Ön jogosult arra, hogy kérésére tőlünk visszajelzést kapjon arra vonatkozóan, hogy személyes adatainak kezelése folyamatban van-e. Kérésére az Ön rendelkezésre bocsátjuk az általunk kezelt személyes adatai másolatát és egyidejűleg tájékoztatjuk az Általános Adatvédelmi Rendelet 15. cikkében meghatározott információkról (így például: adatkezelés célja, kezelt adatok kategóriái, azon címzettek kategóriái, akivel az adatok közlésre kerülnek, az adatkezelés időtartama).

Helyesbítéshez való jog
Az Ön kérésére késedelem nélkül helyesbítjük az Önre vonatkozó, általunk kezelt pontatlan személyes adatait és ennek megtörténtéről írásban értesítjük Önt.

A törléshez és az elfeledtetéshez való jog
Az Általános Adatvédelmi Rendelet 17. cikke alapján az ott meghatározott esetekben az Ön kérésére, illetve az ott meghatározott egyes esetekben az Ön külön kérése nélkül is, késedelem nélkül töröljük az Ön általunk kezelt adatait.

Ha Ön az általunk nyilvánosságra hozott személyes adatai törlését kéri, akkor minden észszerűen elvárható lépést megteszünk annak érdekében, hogy tájékoztassuk az Ön adatait kezelő adatkezelőket arról, hogy Ön kérte az adatai törlését.

A törlési kérelem kézhezvételét követően gondoskodunk az adatkezelés megszüntetéséről – ezzel egyidejűleg az Ön regisztrációjának törléséről – és töröljük az Ön adatait a nyilvántartásunkból.

Az adatok módosítására vagy törlésére vonatkozó kérését az Ön regisztrációjakor megadott adatoknak megfelelő sikeres azonosítása esetén teljesítjük.

Adatkezelés korlátozásához való jog
Az Ön kérésére az Általános Adatvédelmi Rendelet 18. cikkében meghatározott rendelkezésekre figyelemmel korlátozottan kezeljük az Ön személyes adatait. Ha az adatkezelés az Ön kérésére korlátozás alá esik, az ilyen személyes adatokat a tárolás kivételével csak az Ön hozzájárulásával, vagy jogi igények előterjesztéséhez, érvényesítéséhez vagy védelméhez, vagy más természetes vagy jogi személy jogainak védelme érdekében, vagy fontos közérdekből kezeljük.

Adathordozhatósághoz való jog
Az Általános Adatvédelmi Rendelet 20. cikkével összhangban, a szerződésen vagy hozzájáruláson alapuló automatizált módon történő adatkezelés esetén, az Ön kérésére az Adatkezelő az Önre vonatkozó és korábban Ön által a rendelkezésünkre bocsátott automatizált módon kezelt személyes adatait tagolt, széles körben használt, géppel olvasható formátumban kiadjuk az Ön részére, illetve ha az technikailag megvalósítható, az Ön kérésére az ilyen adatokat egy másik adatkezelőnek közvetlenül továbbítjuk.

Tiltakozáshoz való jog
Ön az általunk jogos érdek alapján kezelt személyes adatai vonatkozásában jogosult arra, hogy bármikor tiltakozzon azok e célból történő kezelése ellen. Az Ön tiltakozása esetén az Önre vonatkozó személyes adatokat e célból a továbbiakban nem kezeljük, kivéve, ha az adatkezelést olyan kényszerítő erejű jogos okok indokolják, amelyek elsőbbséget élveznek az Ön érdekeivel, jogaival és szabadságaival szemben, vagy amelyek jogi igényeink előterjesztéséhez, érvényesítéséhez vagy védelméhez kapcsolódnak.

Jogorvoslati lehetőségek

Számunkra fontos a személyes adatok megfelelő kezelése. Mindent megteszünk azért, hogy a személyes adatok kezelése jogszerűen és a lehető legnagyobb biztonságban történjen. Az esetlegesen felmerülő problémákkal célszerű ezért, mielőtt Ön más jogorvoslatot venne igénybe, közvetlenül hozzánk fordulni, azok mielőbbi orvoslása érdekében.

Ön jogosult panaszt tenni Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóságnál (1125 Budapest, Szilágyi Erzsébet fasor 22/c.; www.naih.hu; ugyfelszolgalat@naih.hu) vagy a szokásos tartózkodási helye, a munkahelye vagy a feltételezett jogsértés helye szerinti tagállam adatvédelmi felügyeleti hatóságánál, ha az Ön megítélése szerint az Ön személyes adatai kezelése sérti az Általános Adatvédelmi Rendeletet. Ha a felügyeleti hatóság nem foglalkozik a panasszal, vagy három hónapon belül nem tájékoztatja Önt a panasszal kapcsolatos eljárási fejleményekről vagy annak eredményéről Ön bírósági jogorvoslatra jogosult. A felügyeleti hatósággal szembeni eljárást a felügyeleti hatóság székhelye szerinti tagállam bírósága előtt kell megindítani.

Ön jogosult bírósághoz is fordulni jogorvoslat érdekében. Ebben az esetben Ön dönthet arról, hogy a pert a mi tevékenységünk helye szerinti uniós tagállam vagy az Ön szokásos tartózkodási helye szerinti uniós tagállam bírósága előtt indítja-e meg. Magyarországon Ön a pert lakóhelye, tartózkodási helye szerinti törvényszék előtt is megindíthatja.

Adatbiztonság

Az általunk kezelt személyes adatok védelmét az Általános Adatvédelmi Rendelet előírásainak megfelelően biztosítjuk. Gondoskodunk az adatok biztonságáról (a Honlapot titkosított SSL kapcsolaton keresztül látogathatja), megtesszük továbbá azokat a technikai és szervezési intézkedéseket, és kialakítjuk azokat az eljárási szabályokat, amelyek biztosítják, hogy a felvett, tárolt, illetve kezelt adatok védettek legyenek – tekintettel különösen arra, hogy az információ szolgáltatása nyílt hálózaton (Internet) történik -; illetőleg megakadályozza azok megsemmisülését, jogosulatlan felhasználását és jogosulatlan megváltoztatását. 

Gondoskodunk arról, hogy a kezelt adatokhoz illetéktelen személyek ne férjenek hozzá, ne hozhassák nyilvánosságra, ne továbbíthassák, valamint azokat ne módosíthassák, törölhessék. A kezelt adatokat kizárólag az arra jogosultak ismerhetik meg, azokat harmadik, az adat megismerésére jogosultsággal nem rendelkező személynek nem adjuk át.

Megteszünk minden tőlünk elvárható intézkedést annak érdekében, hogy az általunk kezelt adatok ne sérüljenek, illetve ne semmisüljenek meg.